Vlaamse Gebarentaal

Woordenboek

Op zoek naar de vertaling of betekenis van een woord of gebaar? Ons woordenboek Vlaamse Gebarentaal – Nederlands biedt uitkomst. Zoek op woord, regio, categorie, handvorm of locatie en vind meteen wat je nodig hebt. Ontdek het handige woordenboek hier.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Regelmatig krijgen we een vraag naar al dan niet taalkundige informatie over de Vlaamse Gebarentaal. De antwoorden op de meest voorkomende vragen hebben we gebundeld. Check hier of het antwoord op jouw vraag er ook bij staat.

Lees meer

Verhalen

De belangstelling voor verhalen in Vlaamse Gebarentaal is groot. Geen wonder ook, verhalen zijn de ideale manier om creatief met taal aan de slag te gaan. Ze dragen bij aan je taalvaardigheid, hoe klein je ook bent. Maak kennis met onze VGT-verhalen.

Lees meer

Webshop

Boeken, beeldmateriaal, verhalen, publicaties… allemaal voor een vriendelijke prijs. Onze webshop is de kortste weg naar jouw nieuwe VGTC-product. Bekijk hier het aanbod, maak je keuze en betaal eenvoudig online. Welkom in de webshop!

Lees meer

Gebaar van het Jaar

De gebarentaalgemeenschap aanzetten tot bewust en creatief taalgebruik. Dat is het idee achter het Gebaar van het Jaar. De campagne bekroont jaarlijks het gebaar met de grootste populariteit of impact. Lees er hier alles over en ontdek de winnende gebaren van de voorbije jaren.

Lees meer