Al vernomen dat er luisterboeken verkrijgbaar zijn die ook “gelezen” kunnen worden in Vlaamse Gebarentaal?

Ze bestaan! En je kan bekijken en beluisteren met een tablet. Wil je weten welke avonturen een blad beleefd in de herfst? Of hoe een eekhoorn plezier maakt in de winter? Kijk dan even op onze website.

Maar graag eerst uw aandacht voor iets anders. We willen ook aan de slag met de creativiteit van de kinderen van uw school.
Daarom organiseren wij op woensdag 30 september 2015 een evenement. Het evenement moet het sluitstuk van de wedstrijd worden. Iedereen kan deelnemen aan de wedstrijd!

De verhalenwedstrijd bestaat uit 2 categorieën. De eerste categorie voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar. De 2de categorie is voor kinderen van 9 tot en met 10 jaar.

Van elke categorie mogen tot 2 kinderen per verhaal een eigen verhaal verzinnen en vertellen in VGT Het verhaal van maximum 4 minuten wordt ons toegezonden als en filmpje. Het aantal inzendingen per school is onbeperkt.

Men kan het filmpje digitaal verzenden vóór 25 september 2015. Of op een mediadrager (DVD of CD) aan Piramime vzw op Wereld Doven Dag te Zottegem op 26 september 2015. Piramime vzw zal daar staan met een stand en met veel plezier uw creativiteit ontvangen.

Uit alle inzendingen zullen de beste inzendingen per categorie gekozen worden door een jury en bekend gemaakt worden op het evenement. De criteria die de jury zal hanteren vindt u op de website.

We gaan ook een “voorlees”-uurtje houden en de kinderen hun creativiteit de vrije loop laten.

Het programma vindt u online op www.piramime.be/kinderverhalen .

Wanneer: op woensdag 30 september 2015 van 13u30 tot ongeveer 16u00
Waar: Faculteit Letteren, Campus Sint-Andries Antwerpen, Sint-Andriesstraat 2, 2000 Antwerpen

Om u in te schrijven of voor meer informatie stuurt u vandaag nog een mailtje naar alvin@piramime.be.

Veel succes met uw filmpjes!

En de verhalen?
Kijk eens op http://piramime.be/kinderverhalen of https://www.facebook.com/vgtverhalen.