Ga je mee op berenjacht?

Vier kinderen gaan met hun papa op berenjacht. Ze beleven allerlei spannende avonturen. Sneeuwstormen, kolkende rivieren en donkere wouden. En dan komen ze een echte beer tegen…

Wij gaan op berenjacht van Helen Oxenbury en Michael Rosen is een spannend verhaal over een familie die onverschrokken op berenjacht trekt.
Het verhaal verscheen voor het eerst in 1988 en is intussen uitgegroeid tot een echte klassieker.

Oproep kandidaten RVB en AV

Het Vlaams GebarentaalCentrum vzw (VGTC) is het door de Vlaamse overheid erkende kennis- en expertisecentrum over de Vlaamse Gebarentaal. De huidige beleidsperiode van het VGTC loopt eind 2019 af, er is een nieuw beleidsplan ingediend voor 2020-2023. Vanaf januari 2020 gaat er een nieuwe raad van bestuur en algemene vergadering aan de slag voor een periode van 2 jaar: van 1 januari 2020 tot 31 december 2021.

Studiedag Taalverandering in de Vlaamse gebarentaal + Lancering nieuwe gebarenwoordenboek

Voormiddag (09u00-13u00, deuren open vanaf 08u30):
Hoe gaat de Vlaamse gebarentaalgemeenschap om met de invloed van andere talen? Worden gebaren uit andere gebarentalen gemakkelijk aanvaard? Hoe zit het met ’tè Nederlandse’ samenstellingen in VGT? Welke rol speelt het Vlaamse GebarentaalCentrum in dit veranderende landschap? 
Kom het mee ontdekken en geef je eigen mening tijdens de workshop ’Taalverandering’ op 16 november!