Nieuws

Vanavond (20 november 2014) is er een lezing in Universiteit Gent.

Titel: 'Twee modaliteiten, twee talen: overeenkomsten en verschillen tussen Vlaamse Gebarentaal en Nederlands' (Eline Demey en VGT-corpusteam)

Hilde Verhelst, auteur van DVD "Vijftien vingers en twee hoofden", gaf een interview aan het tijdschrift Handiscoop (het maandblad van KVG)

Onder de letter "H" op het digitaal woordenboek VGT - Nederlands - VGT vinden jullie nu 27 aangevulde gebaren. Het gaat om die lemma’s waar wel al een weergave in Sign Writing stond, maar nog geen video in VGT.

- haas (2x)
- haat (2x)
- handbal
- handicap
- handtekening
- hebben
- hemd (3x)
- hersenschudding (2x)
- hier (2x)
- hockey
- honing
- hoofdpijn (3)
- hoofdstad (2x)
- horend
- hout (2x)
- huren (2x)

link: http://gebaren.ugent.be

Kijk hier naar de geweldige reportage over de druk bijgewoonde voorstelling van de DVD "Vijftien vingers en twee hoofden" op 24 september 2014 in de Permeke Bibliotheek!

Veel kijkplezier!

Op woensdagnamiddag 24 september 2014 werd in Bibliotheek Permeke in Antwerpen de nieuwe DVD "Vijftien vingers en twee hoofden" met kinderrijmpjes en -liedjes in Vlaamse Gebarentaal voorgesteld.

Op deze dag hebben we paar foto's gemaakt, de foto's kunnen jullie vinden in 'fotoalbum' (of klik hier)

Veel kijkplezier!

Het VGTC is vanaf nu ook te volgen op Instagram! #vlaams_gebarentaalcentrum

Het VGTC is op zoek naar een halftijdse taalkundig onderzoeker of onderzoeksassistent.

De vacature kan je hier bekijken.

Op woensdagnamiddag 24 september 2014 wordt in Bibliotheek Permeke in Antwerpen de nieuwe DVD "Vijftien vingers en twee hoofden" met kinderrijmpjes en -liedjes in Vlaamse Gebarentaal voorgesteld. Dit gebeurt onder ruime belangstelling van meer dan 60 dove en horende kleuters en hun ouders. De DVD is een productie van Visualife en wordt uitgegeven door het Vlaams GebarentaalCentrum, dat door de Vlaamse overheid erkend is als het kennis- en informatiecentrum over de Vlaamse Gebarentaal.

Vanaf nu tot en met volgende week zaterdag (WDD) kan je stemmen voor het Gebaar van het Jaar. Dit jaar zijn er vijf gebaren.

Klik hier om je stem uit te brengen!

Daar kan je de gebaren zien en onderaan heb je ook telkens een korte uitleg over de betekenis van het gebaar.

Je kan stemmen via deze poll of op WDD zelf, aan de infostand van het VGTC.

Het Vlaams GebarentaalCentrum wenst je veel kijk- en stemplezier!

De DVD “Vijftien vingers en twee hoofden” presenteert tien versjes en vijf liedjes in Vlaamse Gebarentaal, bedacht en uitgevoerd door Hilde Verhelst. De tien versjes zijn origineel gecreëerd in Vlaamse Gebarentaal, de vijf liedjes zijn vertalingen in Vlaamse Gebarentaal van bekende Nederlandstalige kinderliedjes. De doelgroep van deze nieuwe DVD zijn de jongste en iets oudere kleuters. Alle versjes en liedjes worden gebracht in een kleurrijk en visueel prikkelend decor, en voorzien van een Nederlandse voice-over zodat echt iedereen kan genieten van de DVD.